search
top

Wilhelm Hoeck 1892 – 4 Gardiner

Gule Gardiner og Klassikere

By Berlin, Tyskland

Om man finder et sted som blev startet i 1892 som et vin og champagne selskab, derefter blev et spiritus destilleri med et serveringsrom som den gang gav gratis prøver…  Og det sidste omtalte lokale er mere eller mindre urørt, ville de så være værd et besøg?  Det er dette vi prøver at find ud efter en fortræffelig formiddag, fyldt med kultur på Charlottenburg Slot

Gule Gardiner og Klassikere

Wilhem Hoeck 1892 er et af de ældste etablissementer i Berlin og er godt patineret.  Det er om man finder den rigtige indgang. Vi gik den store til venstre og troede vi havde kommet fejl, da det lokalet ikke var hyggelig og vi gik ud igen. Så gik vi ind døren til højre og fandt perlen (man kan komme ind fra det andet lokale også)

Gule Gardiner og Klassikere

Inde i lokalet er alt brunt og patineret. Baren er stor, med et flot gammelt kasseapparat på disken, og to haneanlæg. Bagbaren har et stort udvalg af spiritus, blandt andet både Dansk og Norsk snaps.

Gule Gardiner og Klassikere

Foran baren er de gamle borde, og langs væggen er det reoler med gamle spiritus flasker.  Inderst inde er det en væg med gamle tønder, og et par rigtigt hyggelige hjørner at sidde i.

Stedet er autentisk, og det minder mig faktisk lidt om de gamle slidte irske barer som Toners i Dublin.

Gule Gardiner og Klassikere

Det sidder der nogle gamle lokale sølvhårede helter der inde og hygger sig.  Udover dette kommer det nogle turister, som har læst om den et eller andre steder.

På halvfemseren har de slow beer, det har de her også.  Det tog lige så lang tid at få en øl som på vinstuen, men her var øllet specielt tappet, men det var en speciel langsom, men hyggelig tjener.

Vi balancerer mellem 4 og 5 gardiner, men ender på en stærk firer.  Du finder hjemmesiden her, og den gamle stue her.

Dagens Ølcitat:
“A fine beer may be judged with only one sip, but it’s better to be thoroughly sure.”
-Czech Proverb

Gule Gardiner og Klassikere

Comments are closed.

top
Get Adobe Flash player