search
top

Victoria Pub – 2 Gardiner

Victoria Pub UDe

By: København, Danmark

Er en renovering godt for en Pub?  Victoria Pub på Gammeltorv har fået nye ejere som har givet den gamle en facelift.  Er det til det bedre eller dårligere?

Den gamle Victoria, var ærkebritisk, altså sådan man tror ærkebritisk er. Det var en bar i god engelsk stil i træ, med overbar.  Der var Chesterfieldlignende sofaer i græsgrønt, der var lampe med blyglas.  Godt for de anglofile.

Victoria Pub bar

Den nye og yngre udgave af Victoria, ser mere ud som en cafe end en pub.  Akkurat det samme som skete med Shamrock Inn i sin tid.  Men for en som helst ikke går for meget på cafe, er dette en relativ positiv overraskelse af slagsen.

Baren er er den mest positive.   De har prøvet sig med et lidt mere moderne udtryk.  I stedet for London 1970 har ølhanerne været tager fra Monks Cafe i Stocholm 2009.  Men de er jo flotte.  På hanerne er der øl fra det store monopol.  Bag baren er ikke så fyldt op, men ok udvalg.

Victoria Pub flise

Foran baren har de prøvet at få det engelske udtryk, med at lægge fliser i harlekinmønster. Fullers bryggerier i England kører dette i sine pubs.  Det virker ok, men bliver fuldstændig ødelagt af kaffetemplet som står i hjørnet bag baren.  Så må de bestemme sig – cafe eller pub.  Ingen pubgæster accepterer den skrigende maling af kaffe og steaming af mælk.  Man kan hælde op 4 øl, ja sågar drikke de, mens hylingen fra templet varer.  Det duer ikke.

Victoria Pub kaffetempel

De har prøvet at få til lidt rustik cafestemning inderst inde, med mursten og stort spejl.  Dette mod de blodrøde vægge.  Jeg nævner ikke hvad det kulørte lys i loftet minder om.  Nede er det træborde og barstole.

Victoria Pub spejl

Stemningen var afslappet, og skal vidst være god når det er levende musik.

Har det blevet bedre efter renoveringen?  Tja, den har mistet patina og charme, men har også potentiale.  Vi giver to gule gardiner, og så ser vi om den kan komme op på 3 igen.

Her er den tidligere anmeldelse fra 7 april 2011:

Et stenkast fra Strøget på Gammel Torv, ligger den engelske pub Victoria. Den er rimelig autentisk engelsk.  Der er flotte ætsede vinduer. Det er en flot mahogny bar, med et begrenset udvalg af øl.

Værtshusguide - Gule Gardiner og Klassikere

Der er grønne chesterfield bænke.  I loftet er det en stor flot lysekrone. Plastik blomsterne er vel ikke de skønneste. Stedet begynder at få den patina som engelske pubs skal have.

Værtshusguide - Gule Gardiner og Klassikere

Det er altid en del mennesker der, som vil ha en slapper fra Strøgets mylder.  OK Stemning med levende musik en gang i blandt også.

Dagens Normism:
“What do you say to a beer, Normie?”
“Hiya, sailor. New in town?”

Gule Gardiner og Klassikere

Værtshuse anmeldt i indre by:

Vis Gule Gardiner København på et større kort

Comments are closed.

top
Get Adobe Flash player