search
top

Valgkampruten – Den Politiske Pubcrawl

Gule Gardiner og Klassikere

I disse valgtider er det jo interessant at finde ud de politiske værtshus i København.  Eller de fleste værtshus er vel  mere eller mindre politiske, da det sidder mange som ved alle svar om den rette politik rundt omkring de brune barer.  Derfor er missionen, hvor går politikerne, og hvor har det været skandaler?  Statsministeren- det omvandrende fadølsanlæg- er jo kendt for sin kærlighed til værtshuse, og vi drikker derfor i hans navn.

Vi starter i Sydhavnen og får:

1. Løkkes første øl:
Gule Gardiner og Klassikere


Cafe Engholmen- Jørgensens Ankerfæste

Her i dette traditionelle arbejderkvarter ude i Sydhavnen, tog Anker Jørgensen sine første bajere.  Han boede ret nede i gaden, og benyttet sig af dette lokale værtshus.

Så  bevæger vi os mod Vesterbro,  nærmere bestemt ved Enghave Plads, og får:

2. Løkkes andre øl:
Gule Gardiner og Klassikere

Cafe Blomsten – HK’s  arnested

Værtshuset blev stiftet i 1895 under navnet Trettende Kreds. En flok socialdemokrater stod bag, og rygterne vil vide, at HK blev stiftet under malerierne i loftet, der i dag er dækket af glas.  I dag er dette et meget populært sted for unge i København.

Neste sted er ned Enghavevej til :

3. Løkkes tredje øl
Gule Gardiner og Klassikere


Klubben- Det bedste valgflæsk

Dette etablissementet styres hårdt af Daniella Krog.  Et meget populært klassisk drikke og spisested.  Kændt for deres (valg)flæsk ad  libitum. Det frekventeres ofte af politikere.  Overborgermester Frank Jensen kan man finde, eller tidligere Sundhedsminister Torben Lund.

Efter at have bevæget sig rundt i arbejderklasse kvarterer, er det på tide at komme lidt nærmere magtens centrum.  Hvad passer ikke bedre at få:

4. Løkkes fjerde øl

Gule Gardiner og Klassikere

Rio Bravo – Bliv forligte!

Rio  Bravo er kendt for flere politiske episoder.  Lad os først tage historien om Lars Løkke og Søren Pind. I øvrigt en fest jeg gerne ville ha været med på!

”Efter en afslutningsdebat 1. juni 2006 endte Løkke på natværtshuset Rio Bravo sammen med Peter Christensen, Søren Pind og Leif Mikkelsen.

Ved midnatstid dukkede et par journalister op og blev mødt af et bizart syn.

De fire Venstre-folk stod på stolene og sang Birthe Kjær-hittet ‘Den Knaldrøde Gummibåd’.

Da journalisten ville tage et billede med sit mobilkamera, styrtede Løkke hen til ham og råbte: – Hvad fanden bilder du dig ind? Giv mig det kamera.

Kl. 5.30 forlod det animerede selskab Rio Bravo, og tre en halv time senere indfandt Løkke sig i folketingssalen. ”   Kilde. BT.dk

Kan lide det sidste.  Lars lever op til mantraet;  Helt om natten, helt om dagen!  Godt gået!

Ellers blev Rio Bravo først kendt for Rio Bravo forliget, som reddede Poul  Schlüter i 1983.

Sent om aftenen d. 22. oktober 1983 ringer Poul Schlüter til Rio Bravo for at komme i kontakt med Helge Dohrmann, Fremskridtspartiets daværende politiske leder, der i al magelighed nyder sin aftensmad.

Poul Schlüter, som på det tidspunkt var statsminister og leder af firkløverregeringen, var afhængig af Fremskridtspartiets tilslutning til den kommende lov om børnechecken på kr. 800,-, hvis ikke både finansloven for 1984 og firkløverregeringen skulle falde til jorden med et brag.

På forhånd havde han lavet en aftale med det Radikale Venstre, der betød, at han med Helge Dohrmanns tilkendegivelse fortsat kunne stå i spidsen for en borgerlig regering. Poul Schlüter og Helge Dohrmann mødtes den kommende formiddag og lavede det foreløbig eneste finanslovsforlig, der nogensinde er indgået mellem det Konservative Folkeparti og Fremskridtspartiet.

Ellers er det også et godt sted  for valgflæsk.

Vi bevæger os bare nogle få meter, for man bliver tørst når man er tæt på magtens centrum.  Her får vi:

5. Løkkes femte øl:
Gule Gardiner og Klassikere

Toga Vinstue- det politiske kandestøberi.

Toga ligger tæt på Christiansborg. Det er kendt for at det er man kan træffe kendte politikere.Specielt ungdomspolitikere fra hele spektret.  Man kan også finde journalister, og andre med politisk interesse.

Vi bevæger os så videre ud på de lidt noblere strøg – ud til Esplanaden. Da passer det vel at vi besøger de konservative for:

6. Løkkes sjette øl
Gule Gardiner og Klassikere


Cafe Petersborg – de konservatives boksering.

Efter Hans Engells uheldige møde med en betonblok på Hillerødmotorvejen, som følge af en fugtig aften i byen, gik de konservative tilbage ved valget.  Dette gav en magtkamp i partiet. Dråben, som i bogstaveligste forstand fik bæger til at flyde over i den konservative magtkamp, blev en nu berømt julefrokost i 1998 på restaurant Petersborg i København. Henriette Kjær beskriver hvordan Helge Adam Møller under frokosten beskyldte Hans Engell for tilbagegangen.

»Jeg kan ikke huske alle detaljerne, men i hvert fald endte det med, at Hans og Helge Adam stod op over for hinanden og råbte. Det var nærmest ved at udvikle sig til et håndgemæng, og flere ved bordet måtte sige til dem, at de skulle sætte sig ned og slappe af. Jeg havde egentlig en forventning om, at nogen ville bytte plads, men de blev siddende! Og de ting, de sagde, var ekstremt pinlige! De svinede hinanden til, og alle var halvberusede«

Udover dette blev det også på selvsamme sted diskuteret om man skulle bryde ud at starte et nyt konservativt parti, med navn Højre, det som søsterpartiet i Norge hed.  Dette blev ikke noget af.

For at roe gemytterne tager vi ind mod Østerbro.   Da vi er roligere går vi ind til:

7. Løkkes syvende øl.
Gule Gardiner og Klassikere


Cafe Under Uret – Staunings  pitstop.

Dette er desværre ikke et værtshus længere, men kan et frokoststed

Under uret er et stilfuldt værtshus i den gamle stil. Her er det de gamle dyder fra Østerbro som gælder.  Indehaver er meget venlig og bestemt.  Du får også god øl.  Dette var Staunings faste stop på vej hjem fra arbejde.  Du kan fortsat se Staunings stol derinde.

Om du har lyst til at spise og drikke i Staunings fodspor kan man også gå til Slotskælderen hos Gitte Kik.  Her kan du se ”spritterbordet”  hvor Stauning indtog sin daglige omgang syltet sild og snaps.

Til sidst bevæger vi os ind mod søerne hvor vi har kommet i det humør hvor Løkke gerne vil diskutere med modstanderne og får :

8. Løkkes ottende øl
Gule Gardiner og Klassikere

Lunden – Socialdemokratiets nabo.

Ret ved siden af Socialdemokratiets hovedkontor ligger Lunden.  Specielt ungdom fra Socialdemokratiet går her, men jeg har da fået selv diskutere Helle’s kvalifikationer med Henrik Dam Kristensen der.  Hyggelig betjening og stemning.

Nu når vi alle er forbrødret er det på tide at ende vores lille valgkamptur.

Skulle du ha interesse af endnu flere kan vi nævne disse.

Ida Davidsen,
Berømt /berygtet for hulemødet mellem den radikale Niels Helveg Petersen og socialdemokraternes daværende næstformand Poul Nyrup Rasmussen i efteråret 1991, hvor sidstnævnte stillede Helveg spørgsmålet: ”Synes du, jeg skal tage opgøret?” Et halvt år senere i april 1992 havde Nyrup væltet Svend Auken som formand for Socialdemokratiet, så i dag kender alle Helvegs svar……..

Hviids Vinstue hvor – Søren Pind også frekventerer

McKluuds – hvor Pernille Rosenkrantz Theil diskuterede i sin ungdom

Comments are closed.

top
Get Adobe Flash player