search
top

Værtshuset Sankt Peder – 5 Gardiner

Værtshusguide - Gule Gardiner og KlassikereMan hygget sig hos Sankt Peder i gamle dage også

– Det hellige værtshus

By: Hellerup, Danmark

Det har vel hendt en gang eller to at man har lovet højt og helligt at man ikke skal gå på værtshus igen, heldigvis går det hurtigt over. Men jeg vil aldrig love det efter man har været på det hellige værtshus Sankt Peder. Et himmelsk sted.

Værtshusguide - Gule Gardiner og Klassikere

Der er fyldt udenfor i det himmelske solskin, da vi kommer, så der er bare at stige ind i himmelriget.  Hvilken bedre ankomst kan man gøre end at det står en stor flot bar, malt i ”gule gardiner” gult, som det første du ser når du træder ind.  Da de samtidig har 7 fadøl, med et godt spekter, bliver det jo enda bedre.

Værtshusguide - Gule Gardiner og Klassikere

Bag baren hænger det mange flotte gamle porcelensskilte fra nærliggende Tuborg bryggeri. Modsat baren er det bænke i det første rum. Videre indover i himmelen er det runde bord i det næste rum.  Her er dekoren broderete kristenord, sådan man fandt hos bedstemor i gamle dage.

Værtshusguide - Gule Gardiner og Klassikere

Væggene er bonderøde, med tuborg grøn over.  Inderst i himmelen er der et firkantet lokale hvor mænd kan se fodbold på storskærm.  Her er det gamle eventplakater på vægge.

Værtshusguide - Gule Gardiner og Klassikere

Det er også dejligt at sidde udenfor.  Kirketjenerne, eller betjeningen er hyggelige og har humor.  Menneskerne vel ikke de samme man finder inde på værtshus i byen.  Du kan se mange i jakkesæt, eller mit arbejdstøj, cowboybukse, skjorte og jakke. Det føles ikke snobbet ud.  De har jo humor også.  Hørt i baren: ”Jeg drak ikke på 14 år, så blev jeg konfimeret.”

Det bliver også spillet god musik over højtalerne.  Jazz første gang jeg var der, og lidt latinskpræget næste gang.  Man kan også spise her, og lørdagsmenuen var meget god.  Til maden kan man få Holy Water og Sankt Peders altervin.

Værtshusguide - Gule Gardiner og KlassikereMan kan få både “holy water” og altervin

Det eneste negative jeg kan sige, er vel at er det ikke hele konceptet lidt blasfemisk.

Du finder det himmelske værtshus her, og hjemmesiden her.

Dagens Ølcitat:
The best beer is where the priests go to drink
– Anonymous

Gule Gardiner og Klassikere

Comments are closed.

top
Get Adobe Flash player