search
top

The Grapes – 4 Gardiner

In English

The Grapes

Dette var den sidste stop på en af de bedste pub crawls vi nogensinde har haft. Vi havde set nogle af de fineste og ældste pubs i London. Da er vel det bedste stedet at stoppe på den Pubben Charles Dickens har udødeliggjort.  Han stod på bordene og sang til kunderne som barn, og baserede Six Jolly Fellowship Porters” pub i “Our Mutual Friend” – som bliver anset som et af hans mest sofistikerede arbejde.

Charles DickensCharles Dickens udødeliggjorde The Grapes

The Grapes blev bygget i 1720 og som Dickens beskrev den på engelsk:  “‘a tavern of dropsical appearance… long settled down into a state of hale infirmity…’ with ‘corpulent windows in diminishing piles’”  Der findes mange historier om den hårde realitet.  Fulde mænd blev taget fra pubben, druknet i elven, så solgte man ligene for medicinsk brug. Men nok om Historien!

Dette er ikke hvordan The Grapes fremstår i dag. Den fremstår som en venlig og gæstfri sted. Da vi kom in var der en stor hvid polarhund som lå ved sin herres fødder. The var det sidste jeg så til min kone på denne pub, da hun blev ven med denne fire benede kreatur, og tog den til sig.  Herren til hunden sat og læste sin avis og nød en ale. Til hundene har pubben sat ud en vandbolle ved døren.

Lokalet i front har forskellige bord og stole i træ, med billeder og gamle ting fra Dickens sin tid på væggene. Lokale bagude har en pejse. Der er solidt træ på gulvet og træpanel over det hele. Ud bag kan du gå ud på platformen som har en fantastisk udsigt til Themsen. Et udmærket sted til å se solnedgangen og møde nye mennesker.

Køkkenet havde akkurat lukket da vi kom, men har et godt rygte for fisk og alt godt fra havet, samt god og hurtig service.

Atmosfæren er meget god. Den har helt klart ”pub x-faktor”. Venlig service, og en god blanding blandt gæsterne. Vi kommer tilbage.

Du finder ”The Grapes” her.

Dagens Beer Quote:
“A fine beer may be judged with only one sip, but it’s better to be thoroughly sure.”

Tjekkisk Mundheld

4 Gardiner

Anmeldte pubber i London:


Vis Gule Gardiner på et større kort

No Responses to “The Grapes – 4 Gardiner”

Trackbacks/Pingbacks

  1. London Pubguide: De 5 Bedste pubber i London | Gule Gardiner og Klassikere - [...] frem som nogle af de bedste.  Det er desværre mange som ikke kom med på listen.  Som f.eks The …
top
Get Adobe Flash player