search
top

Søernes Ølbar – 5 Gardiner

Søernes Ølbar ude 700

By: København
Ølbar på Østerbro?  Bruger man sådan noget der?  Er det ikke noget som almuen benytter sig af på de andre Vester, Amager og Nørrebroerne?  Her på Østerbro er det vel vin og måske whiskeybarer som burde være det mest naturlige?  Vel, som en indflyttet Østerbroer, er jeg glad for at det endelig har kommet en fuldblods ølbar i mit nærområde.  Jeg går ind med store forventninger.

Søernes Ølbar inde 700

 

Søernes Ølbar ligger smukt ned til Metrobyggeriet ved Sortedam sø. At det er søsterbar til Ørsted ølbar er ikke negativt, men den er jo svær at toppe. Når jeg kommer ned trappen, så bliver jeg faktisk lidt mundlam og mister kæben.  Nogle ølbarer er så minimalistiske at det eneste man kan opleve er øllet.  Her er det også minimalistisk, men yderst rustikt og charmant. Alle vægge er sandblæste mursten i de forskellige farver, med et par emaljeskilte. Der er gamle borde og stole.

Søernes Ølbar bar 700

Baren er et smykke i sig selv.  Mikkeler har gjort markedsføring for byggecentrenes spånplader som man ikke har set på årtier, og her har Søernes virkelig bragt det til det neste niveau.  Den er stor smuk, men alle perfekt tilskærte buer i spån. Men det som topper det er hanerne, som der er hele 20 af.  Her ligger de i en gammel bjælke, smukt patineret, og det afrundes af at alle håndtag også er i træ.  Flot.

Jeg har tidligere spurgt om Ølbarer skal være minimalistiske for at man skal fokusere på smagen af øllet.  Søernes Ølbar modbeviser dette, og viser at man kan have et fantastisk udvalg, fokuserer på øllet og ikke sidde i en kantine.  Det skader jo heller ikke at betjeningen er meget serviceminded.

Søernes Ølbar inde1 700

Beskrev jeg øllet?  De har 20 på fad, som er en god miks af de bedste danske og internationale øl.  Du finder hjemmesiden her, og ølbaren her.  Første gang andmeldt: 4 september 2013.

Dagens Ølcitat:
De fleste mennesker hader til at begynde med smagen af øl, men det viser sig hurtigt at være en fordom.
Winston Churchill

Gule Gardiner og Klassikere

Comments are closed.

top
Get Adobe Flash player