search
top

Slotskælderen hos Gitte Kik – 5 Gardiner

Værtshusguide - Gule Gardiner og Klassikere

By: København, Danmark

Man går i Thorvald Staunings fodspor. Aftenen før havde vi været på Cafe under Uret, hvor han tog en pause på vej hjem, og så fik man endelig booket tid på en af de mest traditionsrige frokost restauranter i København. Slotskælderen hos Gitte Kik, hvor Stauning indtog sin daglige gang kogte syltede sild og kommen akvavit, og nogle gange blev båret hjem på en stige.

Her er det ikke meget som er forandret siden familien Kik indtog lokalerne i 1910.  Der er fortsat politikere som spiser her.  Indredningen er det samme, og madserveringen som familien indførte er fortsat meget god. Lokalerne kan dateres tilbage til 1797, hvor det var et brændevinsbrænderi i kælderen.

http://gulegardiner.dk/cafe-under-uret-5-gardiner

Lokalerne ser ikke så specielle ud.  De har gule gardiner farvede vægge. De er dækket med prospekter fra det gamle København, af tegninger af nogle af stedets mere prominente gæster, gamle smørrebrødssedler, fotografier af familiens medlemmer og lidt nyere madanmeldelser.

Men stedet har en x-faktor, som giver det en meget hyggelig og god atmosfære.  Det ser ud som det altid er fuldt der inde.

Siden det er frokoststed, må man nævne maden.  Den er udsøgt.  Der er et utal sild og andre godsager. Man går selv op til bænken med tjeneren og vælger ud sin mad.  Det er ihvertfald min favorit frokostrestaurant i byen.

Værtshusguide - Gule Gardiner og Klassikere

De har ikke så mange øl på fad, men man kan få et godt udvalg på flaske.

Vil man have en god frokost, eller bare en øl (om der er plads) er dette godt sted at besøge.

Dagens Ølcitat:

Mange skåler så ofte for andres helse at de mister sin egen.
–Dansk ordtak

Gule Gardiner og Klassikere


Værtshuse anmeldt i indre by:

Vis Gule Gardiner København på et større kort

Comments are closed.

top
Get Adobe Flash player