search
top

Rygeferie og Sightseeing

In English

Rygeferie


Jeg får ofte Nordmænd på besøg, som kommer til Danmark på rygeferie.  I den danske rygelov får man lov til at ryge på værtshuse under 40 m2. Man er jo i Danmark, og 40m2 kan være så svært at definere, så der findes mange steder at holde sin ferie.  I denne post har jeg tænkt, at give nogle tips til hvordan man både kan være på rygeferie, samtidig som man kan se noget af det vakre København.  Jeg vil også prøve at få frem noget af mangfoldet i danske værtshuse. Eller kort fortalt;  dette er den nye dødsrude.  For god ordens skyld vil jeg bare nævne, at jeg ikke ryger selv, så selve rygefaciliteterne kan jeg ikke helt udtale mig om.

Jeg har også lavet en lille interaktiv guide på kort som I kan prøve ved at trykke på kortet.

Rygeferie København blog
Trykker du på en link, kan baggrunden  blive hvid,
men det er bare trykke på neste pil så fortsætter du!

Jeg vil starte ved Metrostationen på Christianshavn, da dette er et nemt sted at komme til.  Her kan du så gå langs Christianshavns kanal til vores første mål. Christianshavns kanal er fuld af husbåde og er fuldt af liv.

Kanalen

Christianshavn som område er også meget populært. Det er vel en eller anden Nordmand som også har været i Christiania for at ryge en ”fed”.

1. Rygepause

Eiffel Bar ,  ” Det skæve Paris”

Efter en forfriskning og en smøg her, går færden over Knippelsbro. Du kan stoppe og se udover den Sorte Diamant (Nationalbiblioteket), og resten af havnefronten som er i hurtig forandring i København for tiden.

Den Sorte Diamant

Når du kommer ned fra broen vil du passere den gamle Børs som ligger på venstre side, og kunne skue Christansborg med Folketinget også på venstre side. Videre vil du også passere Arne Jacobsens sidste signal byg – Nationalbanken før du er for tørstig og trænger til et pitstop.

2. Rygepause

Cafe Malmø ” Relikvier fra de 7 hav, og en jungle af flaskeåbnere”

Klassiker dedikeret til stedet ” Når en Sailor går i land”

Efter tørsten og rygetrangen er stilnet, går turen så videre mod Kongens Nytorv. Du kan enten gå den korteste vej gennem den Norske helt Tordenskjolds gade, eller en omvej gennem Nyhavn. Jeg anbefaler ikke det sidste, da det vil være nemt at blive fristet, og turen vil ende der. Når man kommer til Kongens Nytorv, vil man finde Nationalteatret. For os Nordmænd er det jo flot at danskerne hædrer os, og har sat Bergenseren Holberg på sokkel udenfor!

3. Rygepause

Hviids Vinstue ”Den Norske Ølambassade”

Jeg holdt på at udelade denne, da den er så godt kendt.  Men Københavns ældste vinstue skal med.  Det er smadder hyggelig og det findes et socialt rygerom.

Stroeget

Nu kan man spadsere op den dyre ende af Strøget, gå ind i Pilestrædet og fugte ganen.

4. Rygepause

5 Gardiner

Charlie’s Bar ”For ægte engelsk øl”

Dette er et halvstop, da jeg fandt ud at det faktisk er rygeforbud om sommeren. De vil have øl elskere, ikke bare de som kommer for en smøg.  Men er du til engelsk øl, anbefaler jeg og tage stoppet. Jeg vil så undersøge om man må ryge der om vinteren, når denne kommer. Om det er et ”winter resort”

Når man så har fået en god håndpumpet ale, så kan man gå videre gennem Københavns små gader og stræder.

5. Rygepause

3 stk

Bo-Bi Bar ”Københavns første New Yorker bar”

Efter dette lidt bohemeagtige besøg, går vi ned Købmagergade. Stop op og se det Runde tårn.

Runde tårn Duo

Gå så ned Krystalgade, til du kommer er du halvvejs.

6. Rygepause

Cafe Halvvejen ”Lille perle fuld af klenodier”

Vi er nu inde i de gamle gader i København hvor Holberg og de andre boede. Se efter detaljer!  Det er ikke så langt til næste stop!

7. Rygepause

5 Gardiner

Rosengården Bodega ”Smårudet blyglasidyl”

Nu har dere fået så meget ind at man trænger at luftes lidt, derfor skal vi i gang med en lille gå tur. Jeg anbefaler at man går forbi universitetet, ned studiestræde, Larsbjørnstræde, og så ned strøget.  Skulle du blive rigtig tørst, kan du jo købe en bajer på 7-eleven ved enden af strøget. Sæt dig på Rådhuspladsen og nyd synet! Det er fuldt lovlig i Danmark!

City Hall

Gå videre over ned af Vesterbogade, og ned Reventelowsgade til et godt sted at slukke tørsten. De har til og med sin egen øl.

8. Rygepause

Jernbanecafeen ” For de tog- og klassikerfrelste”

Klassiker dedikeret til stedet – Ola Tveiten

JernbanceCafeen ligger jo ved Istedgade på Vesterbro. Gaden og området er i færd med at forandre sig. Nederst mod hovedbanegården kan man fortsat finde de udagerende steder som Istedgadade florerte med i 70erne. Går man længer ned ligger det nu hippe cafeer, flot sammen med rygersteder. Men vi går ikke til disse, men går ud til Vestebrogade og ned ad den. Det venter dig en højere oplevelse

9. Rygepause

3 stk

Buddha Bar – ”Det åndelige vandhul”

Vesterbro er nu et af de hippere steder at bo I København.  Lidt slik som Grünerløkka har blevet det i Oslo og man kan se det samme i alle storbyer. Arbejderstrøg har blevet transformeret. Jeg kan se store forandringer bare på de år jeg har boet her.  Efter Buddha har hjulpet dig med tørsten, skal vi nu videre ned Vesterbrogade.

Vaernedamsvej Duo

Når du kommer til Værnedamsvej, finder du et lille stykke Paris i gadebildet. Du forlader også København, og entrer Frederiksberg Kommune. Denne enklave som kun grænser op mod København.  Der er lidt billigere ejendomsskat, men ellers er det ingen som mærker noget i det daglige liv.

10. Rygepause

5 Gardiner

Vinstue 90 ”Tag en venteøl”

Vi håber du har nydt denne lille rundtur. Nu har du gået 5,9 KM og forbrændt 354 KCAL – men hvor mange KCAL har taget ind ved jeg så ikke.  Om du synes dette er for langt, kan du selv lave lokale rygeferieturer i omåder som Vesterbro, Nørrebro eller City.  Jeg fik ikke med steder som Funch’s Vinstue, Cafe Langebro for at nævne nogle som er værd et besøg.  Jeg vil komme med flere turer senere.

No Responses to “Rygeferie og Sightseeing”

Trackbacks/Pingbacks

  1. En lille 2 årsdags opsummering « Gule Gardiner og Klassikere – en Pubguide - [...] 3 i Estland og 1 i USA.  Udover dette er det blevet nogle få ølanmeldelser, sightseeingforslag (Rygeferie og Sightseeing) …
top
Get Adobe Flash player