search
top

Prospect of Whitby – 4 Gardiner

In English

Prospect of Whitby

Dette er en af de ældste og mest berømte pubber I London.  Den ligger fantastisk til ved Themsen.  Det har vært en Tavern der siden 1520.  I det 17.århundre var den kendt som et mødested for smuglere og andre slyngler. Dette gjorde at den ble kaldt ” Devils Tavern” I det 18. Århundrede brændte denne ned, og de bygget op dagens pub. Den fik navnet Prospect of Whitby efter en grundet båd i nærheden.

Når man kommer ind er man mødt af en utrolig hyggelig bar. Der er lavt under loftet, det er i små krinkelkroker overalt man kan sidde i. Der er grove bjælker overalt. I det første rummet er der en lang bar, som er bygget på tønder og har en overflade af tin. Skulle du mangle penge til øl er der faktisk en pengeautomat i dette rummet .Gulvet har grove fliser. Du går rundt baren og du har flot udsyn over Themsen. Der er en ny bar og en pejs. Du kan tage øllet med dig ud på terrassen, og sidde der og nyde luften og høre på bølgerne fra Themsen. Op fra Terrassen kan man gå op til Restauranten, med igen et fantastisk udsyn over elven.

Menneskerne er mange, og der er mange turister. Da vi var der, var der en meget god stemning og nemt at komme i kontakt med de andre. Der er en ting som man kan jobbe med, og det er servicenivået på tjenerne. Det kan tage rimelig lang tid at blive serveret.

Historien til denne pub er interessant. En af de mest kendte kunder udover Dickens, er ”Hanging Judge Jefferys” en specielt hård dommer som så på henrettelserne fra pubbens balkon.

Prospect of Whitby back

Det er en galge med løkke ved Themsen bred til minde om ham. En som blev henrettet er Captain Kidd i 1701.

Prospect of Whitby kidd hanging

Ovenpå var det hanekamp, og også en ring hvor man kæmpet med bare knoer.  Da mine forældre har dyrket Fuchsia lidenskabelig, er det en interessant kuriositet at den første Fuchsia i England blev købt på denne pub. Det var en lokal blomsterhandler som købte den af en sømand for en æggesnaps af rum. Blomsterhandlere startet med å dyrke og sælge blomsten med stor succes.

Hvad skal man give denne fantastiske pub? Man har lyst til en 5’er, men den dårlige service drager ned, samtidig som at der er en overrepræsentation af turister går ud over den genuine stemning. Derfor en 4’er.  Anbefales.  Du finder Prospect of Whitby her:

Dagens Beer Quote:
“Beer is proof that God loves us and wants us to be happy.”

-Benjamin Franklin

4 Gardiner

Anmeldte pubber i London:


Vis Gule Gardiner på et større kort

No Responses to “Prospect of Whitby – 4 Gardiner”

Trackbacks/Pingbacks

  1. London Pubguide: De 5 Bedste pubber i London | Gule Gardiner og Klassikere - [...] er desværre mange som ikke kom med på listen.  Som f.eks The Grapes hvor Charles Dickens vanket, Prospect of …
top
Get Adobe Flash player