search
top

Pinsesolen danser i de små haver

Gule Gardiner og Klassikere

Traditionen at se pinsesolen danse opstod i borgerskabet på midten af 1800 tallet, hvor man stod op tidlig pinsemorgen for at se solen danser når den står op.  Senere blev det skikken at holde fest, når pinsesolen stod op.  Det blev en meget populær skik. Man tog ud til Frederiksberg Have og stod på bakken – som i gammel tid kaldtes Solbjerg (Valby Bakke i dag) for at se solen stå op ved tre – firetiden om morgenen.  Så gik man til fest og musik i De små Haver i Pile Alle, på Sommerlyst og Alleenberg.

En anden tradition er foreskriver, at man pinsemorgen skal gå ud af sit hus og feje ind mod døren, da man så vil samle lykke til huset for resten af året – i overført betydning at invitere andre indenfor.

Gule Gardiner og Klassikere

Den gode gamle familiehave M.G Petersen har fortsat med denne tradition, hvor de inviterer sine gæste indenfor fra kl 0700, hvor den står på morgenmad, gammeldansk og øl.  Kommer du og står i køen før kl 0700, så får du serveret en gammeldansk i køen.

Gule Gardiner og Klassikere

Stemningen er upåklagelig.  Haven er fuld af glade mennesker med stråhatte.  Havens jazzorkester står for god musik.  Det kommer altid en stor delegation fra Gammeldanskens Venner i Sverige.  Traditionen tro bliver jeg også invaderet af Nordmænd som vil opleve stemningen.

Gule Gardiner og Klassikere

Selv synes jeg solen danser mere og mere udover dagen, og ved 12 tiden er den som vildest, den har næsten gået over til Disco.

 

Gule Gardiner og Klassikere
Der er god udskiftning af holdene, og der er meget god stemning hele dagen.

En oplevelse som anbefales

Gule Gardiner og Klassikere

Comments are closed.

top
Get Adobe Flash player