search
top

Norge

Hvad er myten om Norge?  Alt er dyrt!  Myten stemmer – men ikke så meget som før.  Da jeg kom til Danmark for ti år siden var det stor forskel på priser i København og Oslo.  Nu er det ikke så stor forskel på Aker Brygge og Nyhavn/Gråbrødre Torv. Men du kan finde mange flere billige bodegaer udenfor turistellene i Danmark.  Her er en cool link til Ølpriser i Oslo.  Alle priser er omregnet til 0,5 Liter øl.  Billigste pr 20.07.09 er 29 NOK (25 DKK) til 86 NOK (73 DKK)

I Norge er øllet som regel leveret af det store Carlsberg monopol, som det også er i Danmark – så man finder ikke så mange steder med stort udvalg.  Men det kan variere fra sted til sted. Ringnes i Oslo, Aas i Drammen, CB i Kristiansand, Hansa i Bergen, E.C Dahl i Trondheim og Mack i Tromsø. Dette hænger igen siden landet var delt ind mellem bryggerierne. Nu er det Carlsberg og Heineken som har delt landet sig imellem.

Norske pubs findes i alle varianter – nogle næsten som danske bodegaer andre mer kafeagtig – og nogle med lidt landmandsromantik.

Nordmænd drikker nok ikke for a nyde rusen – men for at blive fuld – som de fleste andre i Norden.  Men det er nemt at komme i kontakt med folk ude i byen. Har hørt fra gæster jeg har haft med i Oslo at det faktisk er en fantastisk by at gå ud i.  Jeg synes den er helt ok.

Har du penge, så kan jeg anbefale Norge :-)

Årets Gule Gardin for 2008 i Norge blev Asylet.

Polar Bear Waltz

Myten om at Isbjørnene danser i gaderne i Norge er selvfølgelig rigtig.

top
Get Adobe Flash player