search
top

J-Dag

Læs om J-Dag 2014 her

I hvor mange lande kan med sikkerhed spå når det første snefald kommer, jeg faktisk den første snestorm?  Hvor oveni den er set frem til med glæde?  Jeg kender kun et land og dette er Danmark. Her kan du sætte dit ur efter dette.  Sneen falder kl.20.59 den første Fredag i November, eller i år har uret blevet lidt forskudt og den falder kl 20.59 den 30. Oktober.

J dag 2009

Dette bliver kaldt J-dagen og er uden tvivl den dagen da flest danskere er ude i byen.  Hvad er så denne sne som falder?  Det er juleøllet fra Tuborg, og ingen serverer dette før kl 20.59, (ok ingen regel uden undtag) og på bare og bodegaer bliver det tællet ned til dette magiske minut.  Tuborg har lejet ind mange lastbiler som kører fra værtshus til værtshus, med blå sneudklædte medarbejdere. Nogle mere sexy end andre.  De indtager værtshuset, med gratis sne, og de laver sjov og ballade.  De senere år har jeg haft besøg af flere fra Norge til denne store happening.

j day merch

Hvad er historien bag måske et af de bedste marketing stunts for øl i historien?
Tuborg Julebryg blev første gang lanceret i 1981. Et meget smagfuldt stærkt øl, tilsat lidt lakrids. Smager rigtig godt!  I 1983 kom første genistreg. De lavet TV-reklamen for julebrygget som nu bliver vist hvert år med stor succes. Tuborg har ingen planer at forandre denne med det første.

1990 blev den første J-dag (julebrg dag) markedsført af Tuborg i forbindelse med Tuborgs juleøl. Derefter blev J-dag gjort til en tradition hvert år 2. onsdag i november kl. 23:59. I 1999 blev J-dag dog flyttet fra onsdag til den første fredag i november kl. 20:59. Det skete primært fordi der var for mange problemer med unge, som ikke mødte op til undervisning dagen efter. Derfor valgte Tuborg i samarbejde med Bryggeriforeningen at flytte J-dag. Tuborg har også lavet populært J-dag merchandise som folk tager på med stor glæde.

Værtshuse satser på J-dag.

Flere værtshuse i byen, sætter ekstra stor pris på besøg fra Tuborg nissene, og laver ekstra arrangementer. Et par eksempler: På Cafe Bryggeriet kommer Vesterbro Tambourkorps kl 20.59 og de marcherer og spiller J-dag ind.

J dag bryggeriet

Restaurant Klubben kommer Tuborg forbi lidt senere, og der er det tryllekunstnere og trubadurer som underholder.

Les mere på Tuborg sine sider.

Her falder sneen i år.

Sidste år sagde 65% af vores læsere at de skulle være med på J-dag, meget imponerende da der er en del internationale læsere.

top
Get Adobe Flash player