search
top

Ølhallen Tromsø – 4 Gardiner

By: Tromsø, Norge

Ølhallen er Tromsøs ældste pub. Den har ligget i kælderen under Macks bryggeri siden 1928. Bryggeriet har flyttet ud af byen, men den populære ølhal holder stand og er mere populær en nogen sinde. Nu har de investeret i den største tappebro i Europa hvor de har 50 haner på rad. Imponerende. Norge fik ølrevolutionen lidt forskudt, men har nu mange interessante bryggerier, og ølhallen serverer kun disse Norske øl.

Ølhallen kraner 1

Ølhallen var traditionelt en rigtig mandebule. Et fristed for fiskere og isbjørnjægere. Der var intet kvindetoilet eller adgang før kvinder før i 60erne. En af profilerne var Henry Rudi som dræbte over 700 isbjørner i karrieren. Det står en Isbjørn udstoppet i lokalet, måske en han har fanget? Isbjørnen er i øvrigt Macks maskot, og deres Isbjørnøl blev min hustrus favoritøl i Tromsø.

Isbjørn Lotte

Selv om jeg blev imponeret over tappebroen, blev jeg lige så lidt imponeret over betjeningen. Tjeneren kunde ikke forklare mig om en eneste øl, og jeg fik nogle sammenstiftede kopier som forklarede øludvalget. For dårlig – sat næsten hele stedet til en 1er der. Kan man ikke forlange at man kender sit øludvalg i en ølhal?

Ølhallen inde 1

Men øllet smager fortræffelig og stemningen er god. Her kommer det fortsat alle slags mennesker og kvinder er meget vel modtaget ser det ud til. I Tromsø taler man ofte om ”lysløjpen”. For de sunde findes lysløjpen så man kan løbe på ski i skoven selv om det er mørkt. For os andre, er det at man følger gadelyset fra pub til pub. Ølhallen er et af de faste stop for Tromsøværinger på lysløjperuten.

Du finder Ølhallen her, og hjemmesiden her.

Dagens ølcitat:
“The mouth of a perfectly happy man is filled with beer.”
Egyptisk ordtag

Gule Gardiner og Klassikere

Comments are closed.

top
Get Adobe Flash player