search
top

M.G Petersens Familiehave – 5 Gardiner

By: Frederiksberg Danmark

Det er sommer og man kommer ikke udenom “I den lille have i Pile Allé“. For vor familie er det kun en have og det er M.G Petersens som har blevet bevandret i generationer.  Selv om det ikke er en typisk Gul Gardin synes jeg den skal med, da dette er noget af det mest typiske danske du kan komme over.

Når du kommer ind i haven er det de rødternede duger som møder dig. Ved ydderkantene er det overdækket, eller pavillioner. Der er en scene hvor der ofte bliver spillet klassikere og Jazz. Der er en god stemning med mennesker i alle aldre.  Man får udpræget dansk mad med snaps og øl.

Man kan anbefale at se pinsesolen danse. Man åbner kl 07.00 på første pinsedag til Jazz, morgenmad, snaps og øl.

Historien:
M.G. Petersens gamle familiehave blev startet i året 1858.

Den første bevillingshaver var slotsnervægteren ved Frederiksberg Slot,Mads G. Petersen, der som supplement til pensionen, der sikkert ikke var mange rigsdaler, fik kongelig tilladelsetil at traktere de slotshavebesøgende med kogt vand, mælk og fløde samt i forbindelse hermed at udskænke kaffe og sælge brød portionsvis.

Sådan så det ud i de hine gode gamle dage


Senere fik man lov til at sælge øl flaskevis, dog gør de militære myndigheder opmærksom på,at øl kun måsælges i flaskevis og ikke i bastioner.

Det kogte vand var stadigt førende, og man kunne købe vand på maskine og selv have kaffebønner og the med.

Indehaver Aage holdt haven til en høj standard  i nesten 30 år.  Den som tog over holdt desværre ikke samme standard og det var ikke det samme at komme dit i et par år.  Nu er det Joachim som styrer med god hånd og den samme standard.

Jeg har været fast kunde i haven siden jeg kom til Danmark i 1999. Så denne er bedømt mange ganger og står helt klart inde for karakteren.

Dagens Normism:
“What do you say to a beer, Normie?”
“Hiya, sailor. New in town?”

Værtshuse på Frederiksberg:

Vis

No Responses to “M.G Petersens Familiehave – 5 Gardiner”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vinstuen Bastholm - 4 Gardiner « Gule Gardiner og Klassikere - [...] by jericgulgardin on August 22, 2008 På Danasvej ligger denne juvel. Aage Sørensen som drev M.G Petersens Familehave …
  2. Fredagsklassikeren: Lille Sommerfugl - Bjørn Tidmand | Gule Gardiner og Klassikere - [...] hørte sangen første gang i M.G Petersens Familiehave på Pile Alle, hvor Tidmand optrådte.  Jeg tænkte umiddelbart at dette …
top
Get Adobe Flash player