search
top

Ølkultur

Jeg er optaget af Ølkultur.  På disse sider vil jeg gerne komme med information om ølkultur.  Det jeg finder selv, og det som jeg får fra andre.

Det startet med at min gode ven ”Mr. Carlsberg” kom med nogle klenodier fra hans arbejdsgivers kulturelle bibliotek.  Jeg startet så med at gang i ugen dele disse kulturskatte her på bloggen. Så startet jeg med at teste øl.  Så fik jeg vide at bloggen har været en inspiration til en ny bog som kommer ud i Danmark, som jeg vil få tilsendt for anmeldelse. Så da er det naturlig at starte med boganmeldelser.  Så går det videre til plakater, etiketter, anekdoter og andet af kulturel interesse.  Men først starten.

Klenodiene:
Det ældste er Ølkulturelle Vink af Kumbel”  fra 1942

Hvem er så denne Kumbel?  En hurtig googling bringer frem at dette er et af pseudonymer som Piet Hein benyttet sig af når han skrev sine gruk.  Motto for denne samling er:

Nu får de sjældnere
en Bajer
så plej den bedre
en de plejer!

Siden det var under krigen, var det restriktioner, og mange af gruk’ene beskriver de hårde tider de var under.

Det andre jeg fik, er Novellesamlingen ”Den Store Tørst” fra 1945.

Dette er 13 Noveller om Tuborg. Historier om Tuborg som Champagne i Hollywood, og som tørstedrikke i Ørkenen i en ikke helt politisk korrekt omtale af lokalbefolkningen.  En lille humoristisk samling.

Det sidste klenodie er:

”Carlsberg i toner”

Dette er en god samling af ølsange.  Det starter med Carlsbergrelaterede, men har også mange andre godbiter.  For os Nordmænd og Hedemarkinger er det artig at Alf Prøysen er med.

Jeg kommer som sagt til at præsentere disse portionsvis her på bloggen.

Er det nogle som har andre ølkulturelle hints å gi mig, så giv mig tips!

Jeg tager gerne med bidrag fra andre bryggerier eller bidragsgivere!

top
Get Adobe Flash player