search
top

Kildevæld – 4 Gardiner

Kildevæld ude

By: København, Danmark

Revisit 1/11 2014:
Fortsat et meget godt sted.  De har fået nyt fadølsanlæg med meget gode øl, men har ikke specialhanerne med logo.  Håber de kommer tilbage.  Gå ud dit for en autentisk oplevelse.

Gå så langt ud på Østerbrogade du kan komme, og du kommer til Cafe Kildevæld.  Man bliver jo lidt bange, serverer de kun danskvandet fra Carlsberg også kaldt Kildevæld?  Skrækken forsvinder fort når man ser baren.  Her er det fuldt af mere velegnede Carlsberg produkter for en bodega.

Det er en af de gamle beværtninger i København, da det blev anlagt beværtning første gang i 1743, det var nok et godt pitstop når man skulle ud på landet.

Kildevæld indgangCyklisterne bliver bedt at stå af cyklen i vindfanget

Stedet er meget brunt, på den gode måde, og med en ufattelig mængde krimskrams og gamle ting.   Det kan måske høres lidt anmasende ud, men det fungerer udmærket.  Der er orgelpiper i loftet, gamle metalskilte, vognhjul og maritime artikler.

Der er nogle forskellige afdelinger.  Når du kommer ind er der dybe lænestole (hvilke værtshus finder man dette?) og en høj skindsofa.  Foran baren er der et rundt højbord, med høje stoler, klar for en herremidddag.

Inde Kildevæld

Der er også en hyggesofa ud mod toiletterne.  Ud mod vejen er der kraftige brune borde stole i solidt træ.  På mange borde er der metalskilte med beskeder, eller hvor nogle stamkunder sidder.

Gule Gardiner og KlassikereVi håber disse kommer tilbage: Ølhane med special logo for Kildevæld

Baren har egne ”engelske” ølhaner som er designet til Kildevæld.  De serverer også en meget velskænket Guinness, det er et plus!  Det negative er at de har tysk(!) radio over højtalerne.  Der glap det næsten en gardin eller to, men de sagde det var kun for den gode musik skyld, og når jeg lyttet efter var det jo god musik.

Kildevæld er godt besøgt af unge i alle aldre.  God stemning.  Du finder Kildevæld her, og se efter detaljer når du er der!

Dagens Normism:
“What’d you like, Normie?”
“A reason to live. Gimme another beer.”

Gule Gardiner og Klassikere

Comments are closed.

top
Get Adobe Flash player