search
top

J-DAG 2016 – Årets vakreste snestorm

j-dag-banner

Den 4. november er det J-dag og kl 20.59 rammer årets vakreste snestorm Danmark.  Det er ikke bare den vakreste, men det bliver en blid storm.  Hvert år kommer denne overflods snestorm til samme tid. Det må kun være i Danmark at man kan spå den første snestorm med sådan 100% nøjagtighed.  Det er måske den mest velkomne snestorm i hele verden.   Den bliver så godt modtaget, at jeg får besøg hvert år af forblæste fjeldaber på research; de vil se hvordan man overlever en snestorm.  Dette handler ikke om vejrstorm, men om en menneskelig glædesstorm.

j-dag

Snestormen rammer altid den første fredag i november kl 20.59.  Det er da Tuborg slipper sit julebryg, og det bliver kaldt J- Dag.  Det er den dag flest danskere er ude i byen og fester.  Folk samles på værtshusene og cafeer, hvor det er propfuldt, og man tæller ned til det magiske minut 20.59, hvor man får lov til at servere den ravfarvede drik.

3772614-nissepigergif

Dette er Tuborgs største aften, og de er ude på gader og stræder med sine mere eller mindre påklædte julemænd og kvinder.  Sjovt nok er julemændene mere påklædt en kvinderne.  De kører sin juleslæde til udvalgte steder, hvor de stormer ind, synger lidt, giver en gratis bajer og skaber stor stemning.

Historien bag et genialt marketingstunt

Tuborg Julebryg kom til verden første gang i 1981. Dette var længe før ølrevolutionen, og brygget var en sensation.  Man kunne stort set kun få en pilsner, så dette var et smagfuldt, spændende og stærkt øl.  I dag kan man så stærkere og mere specielt øl, men er favorit op mod jul.

Grunden til dette kan være reklamefilmen som kom i 1983.  Den er genial, og er vel Danmarks mest populære Tv-reklame.  Den kommer hvert år og er lige så populær.

Selve julebryg dag (J-Dag) blev introduceret i 1990.  Tuborg ville lancere det med en fest, og det blev en tradition at hver 2. onsdag i november kl 23.59, slap man julebrygget.  Dette blev en stor succes, faktisk for stor.  Problemet blev det at Gymnasierne stod tomme hver 2. torsdag i november.  Derfor gik Tuborg sammen med Bryggeriforeningen i 1999 og flyttet J-dag til det vi kender i dag – første fredag i november.

J-Dag_fest

Efter ølrevolutionen er ikke julebryg specielt smagfulde. Du kan gå på de ølbarer som popper op over hele landet, og finde stærkere og smagfuldere.  Derfor er det mange af disse barer som har gået sammen og lavet ØJ-Dagen.  Ølentusiasternes dag.  Den ligger dagen før J-Dag.

Tuborg har også udviklet et meget populært J-dag merchandise som man på J-dag klæder sig på med stor glæde.

J-Dag er Værtshusens store dag.
Mange værtshuse gør meget ud af traditionen, og laver special arrangementer når nisserne fra Tuborg kommer på besøg. . Et par eksempler:

Cafe Bryggeriet:
Vesterbro Tambourkorps kommer kl 20.59 hvor de marcherer og spiller J-dag ind.

Restaurant Klubben
Her kommer Tuborg forbi lidt senere, og der er det tryllekunstnere og trubadurer som underholder.

J-dag fest

Comments are closed.

top
Get Adobe Flash player