search
top

J-Dag 2014 – Årets sjoveste snestorm

j-dag-j-dayListe over steder i København som får besøg

Fredag den 7. november eksakt kl 20.59 er det J-Dag og årets sjoveste snestorm rammer Danmark. Den bliver også årets vakreste snestorm, med glade mennesker og blå Tuborg ‘ske nissepiger og mænd i det hele land. Danmark er vel det eneste land hvor man med sådan sikkerhed kan melde en snestorm og følgene deraf.

Snestormen rammer altid den første fredag i november kl 20.59. Tuborg udøver sit geniale markedsføringsstunt og slipper sit julebryg – og dagen bliver kaldt J-Dag. Du finder ikke flere danskere ude i byen end denne dag. Det er kun ståpladser på værtshuse og cafeer. Man tæller ned til det magiske minut 20.59, hvor man åbner hanerne og flaskerne for den ravfarvede, læskende bryg.

3772614-nissepigergif

Tuborg kører sine lastebilsslæder rundt til udvalgte steder, stormer ind, synger og giver en gratis bajer, og skaber fantastisk stemning.

J-dag fest

Dette er Tuborgs største aften, og de er ude på gader og stræder med sine mere eller mindre påklædte julemænd og kvinder. Sjovt nok er julemændene mere påklædt en kvinderne. De kører sin sin juleslæde til udvalgte steder, hvor de stormer ind, synger lidt, giver en gratis bajer og skaber stor stemning.

Jeg får sedvanlig et stort indryk fra Norge.  Den bedste snestorm fjeldabene får, er den danske.

J-Dag_fest

Historien bag et genialt marketingstunt

Tuborg Julebryg kom til verden første gang i 1981. Dette var længe før ølrevolutionen, og brygget var en sensation. Man kunne stort set kun få en pilsner, så dette var et smagfuldt, spændende og stærkt øl. I dag kan man så stærkere og mere specielt øl, men julebrygget er fortsat favorit op mod jul.

Grunden til dette kan være reklamefilmen som kom i 1983. Den er genial, og er vel Danmarks mest populære Tv-reklame. Den kommer hvert år og er lige så populær.

J-Dag så aftenens lys første gang i 1990. Tuborgs årlige lanceringsfest blev en tradition hver 2. onsdag i november. Det blev en for stor succes. Gymnasierne stod tomme hver 2. torsdag i november. ­­­­­Ikke så godt. Resultatet var at Tuborg og Bryggeriforeningen gik sammen i 1999 og flyttet J-dag til det vi kender i dag.

Tuborg har også udviklet et meget populært J-dag merchandise som man på J-dag klæder sig på med stor glæde.

J-Dag er Værtshusens store dag.
For mange værtshus er dette en højtidsdag og gør meget ud af det. Et par eksempler:

Cafe Bryggeriet:
Vesterbro Tambourkorps kommer kl 20.59 hvor de marcherer og spiller J-dag ind.

Restaurant Klubben
Her kommer Tuborg forbi lidt senere, og der er det tryllekunstnere og trubadurer som underholder.

Her er hele listen over steder som får besøg i Kbh

Comments are closed.

top
Get Adobe Flash player