search
top

Holland Bar – 4 Gardiner

Gule Gardiner og Klassikere

By: New York City

I Hell’s Kitchen på 9. aveny mellem 39 og 40. gate ligger denne smalle charmerende tarm af en dive bar.  Det er som at komme ind i en film.  Langs baren sidder en forsamling af slitne arbejdere i sin bedste alder og de sidder og hygger sig med en billig øl og god musik.

Jeg trosser det generelle rådet mod at drikke fadøl i en dive bar, og bestiller en Bud.  3 USD for en fadbamse er da OK?  Smagen var så udmærket man kan få ved at drikke Bud.  Jeg kommer hurtig i snak med sidemanden og kvinden.  De undrer på hvordan jeg har klart at forvilde mig til deres ydmyge Bar.  De er meget venlige.

Gule Gardiner og Klassikere

Jukeboxen spilder gamle klassikere fra min ungdom, jeg næsten havde glemt.  Bartenderen er fuld af fest og danser til musikken.  Bardisken er meget lang og det er trangt til bagvæggen.  Over baren hænger det et gammelt skilt fra Holland Tunnelen. Wupti, deraf navnet

Holland Bar har ligget der siden 1929.  Den har været lukningstruet, da udviklere har villet købe bygningen for at bygge skyskrabere. Det så ud til at lykkes for nogle år siden, da de blev kastet ud af ejeren.  Men hans planer gik i vasken, og Holland Bar åbnet op igen.

Gule Gardiner og Klassikere

Det er jeg glad for.  Vil du lidt væk fra 42nd street turister og glam, er dette stedet for dig.  Du finder Holland bar her.

Dagens Ølcitat:
“Everyone needs something to believe in… and I believe I’ll have another beer.”

— Steve Phelps

Gule Gardiner og Klassikere

 

 

 

 

Comments are closed.

top
Get Adobe Flash player