search
top

Henrik Øl og Vinstove – 3 Gardiner

Bergen Pubguide - Gule Gardiner og Klassikere

By: Bergen, Norge

På Engen ligger Henriks øl og vinstove, måske Bergens bedste ølsted.  I de glade 80ere var det et hipt sted at komme.  Det var da cafekulturen slog igennem i Norge. Henrik, samt Cafe Opera var de populære steder, og de eksisterer fortsat.  Jeg er tilbage efter 25 år, og det har ikke forandret sig meget.  Det gamle billeder af Henrik Ibsen hænger fortsat i indgangen.  Man kunne godt forlædes til at tro at han gik her efter sin arbejdsdag i teatret.

Bergen Pubguide - Gule Gardiner og Klassikere

Ovenpå kommer jeg ind i det spartanske lokale.  Der er bænke og grønne bondevægge.  Det er meget spartansk, og jeg undrer på hvordan salige Ibsen vil tænke om det.  Han som gik på den dyrt udsmykkede Grand Cafe i Oslo.

Baren er ikke så stor, så det er ret fantastisk at man kan få 44 fadøl(!) og op mod 200 flaskeøl.  Udvalget er helt utrolig.  Kundskaben er også høj hos betjeningen.

Bergen Pubguide - Gule Gardiner og Klassikere

Stemningen er i og for sig hyggelig.  Lidt intellektuelt måske?  Det kan gøre det lidt kedelig.  Men jeg er meget glad for at både Henriks og Opera har overlevet i Bergen.  Gå gerne ind og smak på nogle af verdens bedste øl. Du finder Henrik her og hjemmesiden her.

Dagens ølcitat:
Nu vekk med sorg og klager! Følg meg, venner! I lystig drikkelag vi drukner dem! 
Henrik Ibsen

Gule Gardiner og Klassikere

Comments are closed.

top
Get Adobe Flash player