search
top

Fundamental Blackhorn – 5 Tørstige munde

Gule Gardiner og Klassikere

Bryggeri: Hornbeer

Det er ingen stor hemmelighed at jeg elsker de mørke øltyper i familien Stout og Porter.  Jeg prøver altid dette om jeg har muligheden. Her om dagen kom jeg over prisbelønnede Hornbeers. Fundemental Stout på fad.  Selvfølgelig kunne jeg ikke lad være at smage.

Og – er jeg glad for dette?   En af mine bedste oplevelser på en stund, uden at gå i detaljer, da min kone læser dette.

Den er smuk.  Sortere end sort, og med et smukt mokkafarvet skum.  Bliver det smukkere?

Den lugter godt.  Man løfter glasset op mod munden, men stopper, da lugtesansen overtager. Den vil gerne nyde aromaerne lidt. Her er det det let brændte vi godt kan lide, blandet med chokolade, kaffe, og bitter humle. Fantastisk.

Gule Gardiner og Klassikere

Den smager endnu bedre. Man kan jo ikke bare sidde og dufte, en øl skal drikkes. Den er brygget med kaffe malt, chocolate malt, black malt og honning, er tørhumlet og lagret med egetræ og valnød.  Alt dette kan godt smages, og det er blandet sammen med lidt røg på en fantastisk måde.  Den er også ret humlet og bitter. Det som er endnu mere fantastisk, er at smagen bare vokser og vokser på mig, og bliver bedre og bedre.  Smilet og humøret bare bliver bredere og bredere efter hvert som man smager det. Smilet kommer nu, bare ved at skrive om det.

Det er en såkaldt American-Style Imperial Stout. Den har vundet guld Stockholm Beer And Whisky Festival 2011, Sølv ved World Beer Cup i Californien. Blevet årets nyhed hos Danske Ølentusiaster for at nævne noget.

Alkoholprocenten er på 11%, så nyd den!

Gule Gardiner og Klassikere

 

No Responses to “Fundamental Blackhorn – 5 Tørstige munde”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ølanmeldelser: Amager, BeerHere, Halsnæs, Herslev, Mikkeller, Nørrebro, Refsvindinge, Svaneke, Thisted, Virklund, Ørbæk osv. - [...] Fundamental Blackhorn – 5 Tørstige munde  Gule Gardiner og Klassikere (Gule Gardiner og Klassikere) [...]
top
Get Adobe Flash player