search
top

Dialegd – 4 Gule Gardiner

Refsvindinge Bryggeri er mit favorit bryggeri, så kommer det en ølbar – kaldt Dia’legd som serverer øl hovedsagelig fra Refsvindinge?  Det må jo være en match lavet i himmelen, kan det blive bedre?

Dialegd udenfor

Historien om Refsvindinge Bryggeri er historien om det lille bryggeri som overlevet bryggerimassakren i det forrige århundrede.  Bryggeriet som stod op mod de store, og bryggeriet om startet ølrevolutionen som vi kender den i Danmark i dag.  Brygger John er en personlighed som er godt kendt i ølverdenen.

Det er familie af Bryggeren som driver Dia’legd ude på Vesterbro.  Mine forventninger er skyhøje når jeg går ned i kælderbeværtningen.  De bliver desværre ikke helt indfriet.  Lidt som ølbarer generelt, er det med spartansk interiør, hvor de samtidig vilkårlig har hængt op billeder fra bryggeriet uden plan og mening.

Dialegd inde

Tænk hvilken mulighed de har til at lave en historie ud af baren baseret på bryggeriet, men fortsat være moderne.  Man kunne kort beskrive kampen mod Goliat (Carlsberg) og hvordan de vandt.  Hvordan de revolutionerede den dansk øl med at lave verdens 3. bedste øl.  De har mange anekdoter de kan bruge.  Men det er nemmere at sidde her å kritisere en at lave det selv.  Jeg kan godt lide Ale no16 farven på gulvet.  Det er også hyggelig og rustikt nok som en ølbar skal være.

Dialegd Bar

Øllene fejler det intet.  De har et bredt udvalg af de bedste originaler.  Kunne måske have flere på fad efter min smag.  Stemningen er også rigtig god, betjeningen er venlig og imødekommende, akkurat som de er på bryggeriet.

Efter et par besøg hvor vi har vippet mellem 3 og 4 gardiner ender vi på 4.

Du finder Facebooksiden her og de ligger her i Viktoriagade 1

Dagen ølcitat
”Der er intet i verden som den første smag af øl”
John Steinbeck

Gule Gardiner og Klassikere

Comments are closed.

top
Get Adobe Flash player