search
top

De 5 bedste Pubs og Værtshuse i Verden

Ok – jeg indrømmer gerne, jeg har ikke været på alle Pubs og Værtshuse i  verden.  Men det har efterhvert blevet  en del besøg, og jeg har prøvet at lave en lille liste over de bedste jeg har set rundt i verden. Det er en dynamisk liste og vil blive opdateret efterhvert som jeg besøger perler rundt i verden.  Jeg har taget et fra  hvert land. Man skulle tro at en Nordmand ville putte en fra Norge på listen, men selv om det finden nogle rigtig gode værtshuse i Norge, er ingen kommet på listen.  Jeg tager det alfabetisk.

Danmark:  Vinstue 90 – København

Gule Gardiner og Klassikere
Dette er et helt unikt værtshus, som man ikke finder noget andet sted i verden.  Halvfemseren er en institution på Frederiksberg, kendt for sit slow beer med en venteøl, mange specialøl på flaske og gammelt klassiske interiør.  Betjeningen og stamgæster er meget venlig og imødekommende.

Du kan læse hele anmeldelsen her.

England:  Nag’s Head  – London

London Pubguide - Gule Gardiner og Klassikere

Det er mange at vælge mellem, men valget faldt på Nag’s Head i Knightsbridge.   En lidt bortgemt, uafhængig pub, med en meget uafhængig ejer – den gamle stuntmand Kevin.  Følg hans regler! Interiøret er meget gammelt og flot.  Gå hit for at få en helt anden oplevelse i London.

Læs hele anmeldelsen her

Irland: Toners – Dublin

Gule Gardiner og Klassikere

Dublin er vel den by jeg har vært i hvor det er flest 5’er på et lille område.  Den som faldt absolut bedst i smag var Toner’s eller James Toners Pub.  Du kommer ind i det som ser ud som en god gammeldaws landhandel. Alt har en godt patineret. Den har en rigtig god atmosfære, og skal vistnok har været den eneste pub Yeats har drukket i. Et besøg på Toners kan godt kombineres med besøg på at par andre gode som ligger i Nabolaget.

Læs hele anmeldelsen her.

Sverige – Wirström’s  Pub –  Stockholm

Gule Gardiner og Klassikere

Selv om Tudor Arms er kåret til den verdens bedste engelske pub udenfor England, er det ikke den jeg vælger.  Jeg har haft en forkælighed for Wirström’s efter første gang jeg satte mine fødder der.  En rigtig rodede stil, hvor det er en lidt forskellige oppe, og katakomberne i kælderen.  Det er hyggelig og ægte, ikke som den irske pub længer nede i gaden, som er et færdig koncept bygget i Estland.

De engelsk indehavere er meget hyggelig og et godt kendskab til øl.  Anbefaler et besøg om du er i Gamla Stan, og gå igennem hele lokalet!

Du kan læse hele anmeldelsen her.

USA:  Doyle’s Cafe – Boston

Gule Gardiner og Klassikere

Boston er jo i hjertet af det gamle historiske USA.  Doyle’s er også en lang historie, tilbage til 1884 og tiden har gået i stå.  Jeg tror ikke det er så forandret fra den gang. Selve bardisken er fra 1905.  Borgermesteren åbnet selv Doyle’s efter forbudstiden.  Stedet har været åsted for mange studehandler.

Stedet ligger tæt på Sam Adams bryggeriet, og de bruger ofte Doyle’s til at teste nogle øl.  Doyle’s ligger lidt udenfor centrum, men er absolut  et besøg værd.  Betjeningen er meget venlige og slet ikke fedtet når du hælder op.

Du kan læse hele anmeldelsen her.

Dette er mit bud på de 5 bedste, men inviter mig gerne med på om du mener du har nogle som er bedre!

Good weekend!

 

Comments are closed.

top
Get Adobe Flash player