search
top

Dansk Tuborg Julebryg VS Norsk Tuborg Juleøl

Sidste uge var jeg i Norge, og der købte jeg nogle Tuborg Juleøl, og jeg fandt ud der var nogle forskeller og de ikke er identiske.  Så lad os lave en lille sammenligning, mellem den danske original og den dorske kusine.

Dåse vs Boks
Julebrygget har det klassiske design, med snefnug, slæden, julemanden og Tuborgs lastbil.  De bruger ikke Tuborgs normale skrifttype, men Julebrygget egen.  Designet har ikke forandret sig nævneværdig siden starten.

Juleøllet har et design som gjør at det kan minne om det danske. Samme blåfarge, de har også snøfnuggene, men så stopper likheten. De bruker Tuborglogoen, slik at man kjenner brandet.  Rundt logoen har man lagt noen lyseblå fartsstriper, men jeg vet ikke hvorfor. Utover dette er det noen helt sorte skremmende figurer, man undrer på om det er mannen med ljåen. Designet er forandret fra sist år.

Helt klart sejr til Julebrygget.

Farve vs Farge
I min anmeldelse af Julebrygget beskriver jeg den flotte varme farve.  Juleøllet har en enda dypere farge, som faktisk er en flottere.  Skummet er hvidere og flottere på Julebrygget end Juleøllet..

En jævn runde, men med en smal sejr til Juleøllet.

Smag vs Smak
Julebrygget har fået en del kritik af ølentusiaster for at det ikke være en rigtig ale som er optimeret til den store mad oplevelse.  Jeg synes Tuborgs svar er godt. Det lød vel næsten sådan.  ”Julebrygget blev lavet i en tid hvor vi havde fokus på julehygge, hjemme eller ude sammen med venner. Det var ikke primært lavet til at være en madøl.”  Jeg siger bare at længe leve julehyggen!

Jeg tror de har prøvd å ta noe av denne kritikken til seg.  Juleøllet er litt mere ”ale like” (men fortsatt en pilsner) og har en touch mere fruktsmak.  De har store likheter, men er fortsatt 2 forskjellige øl. Selv om man kanskje kan få noen mere spesialiserte matøl, smaker det ualminnelig godt til pinnekjøtt!

En ny jævn runde, men med en smal sejr til julebrygget.

Alkholprocent vs Alkoholprosent

5,6 til Julebrygget vs 4,9 til Juløllet

Sejr til Julebrygget.

Selv om de er samme familie, så er der forskeller, og sejren går til Tuborg Julebryg.  Også pga af den følelsen man får, Tuborg Julebryg har bygget sig op som en del af selve julehyggen i Danmark, Noget som mangler i Juleøllet.

PS. Bliv fan af Gule Gardiner og Klassiker på Facebook

Comments are closed.

top
Get Adobe Flash player