search
top

Cafe Under Uret – 5 Gardiner

Gule GardinerBy: København Danmark

Denne oase har desværre fløjet under min radar alt for længe.  Blev først klar over det når jeg hørte den var med i bogen ”Mens Verden Venter – Samtaler på Københavns Værtshuse”. Derfor tog jeg ud til Sølvtorvet med stor forventning for at tjekke det ud.  Jeg blev ikke skuffet!

Man finder det store ur på det lidt anonyme hjørne, går ned trappen og åbner døren. Wow!  Man kommer ind i en genuin perle af et sted.  Det bliver sagt at værtshusene i gamle dage, var en stue væk fra de fyldte hjem.  Her er det som at komme ind i en hyggelig dagligstue.

Gule Gardiner

Alle bord har rene hvid- og rødternede duge. Der er gamle patinerede stoler og flotte bænke.  Panelerne er brune, med grønt over.  I det lille rum til højre er væggene røde som vin.  Der er et stort billardbord.  Baren på væggen er meget smuk.  Bardisken har ingen plads til at stå, da det er lagt op til at tjeneren/ejeren kommer diskret ned til dit bord for at tage imod din bestilling. Det er 3 fadøl, og et godt udvalg af flaskeøl fra spændende bryggerier.

Gule Gardiner
Der hænger en hylde på væggen hvor stamgæsterne har sit eget glas.  Gardinerne er hvide.  Jeg havde håbet de blev gule, men de bliver vasket for ofte. Det er gamle malerier og Tuborg platter på væggene, samt lamper som ser ud som de gamle parafinlamper.  Kort sagt, genuint interiør, ingen “Bernikow stemning” her nej.

Gule Gardiner

Stemningen er meget afslappet og god, der bliver spillet dejlig dæmpet jazz musik I baggrunden.  Jeg har nu været der nogle gange, det kan godt se ud til at blive vores nye stamværtshus efter vi har flyttet.  De som kommer da har vært en overvægt af de lidt ældre en mig selv, men det har også kommet unge fremadstormende studenter. Det er en dannet borgerlig ramme om stedet, og man forventer pli.

Det er mange historier om Cafe Under Uret. Det siges at Statsminister Stauning stoppet her på vej hjem fra sit arbejde, samt at edderkoppen også kom her. En gang da en af stamgæsterne døde, gik de andre gæster for at knuse vedkommendes glas udenfor.

Gule Gardiner

Dette er et næsten must for Nordmænd på rygeferie. Du finder Cafe under uret her. Dejligt at udgive en 5’er igen!

Dagens Normism:
“Can I draw you a beer, Norm?”
“No, I know what they look like. Just pour me one.”

Værtshuse på Østerbro:

Vis Gule Gardiner København på et større kort

2 Responses to “Cafe Under Uret – 5 Gardiner”

 1. Pål siger:

  Hei!

  Jeg falt fullstendig for Cafe Under Uret da jeg var der i fjor høst.En herlig plass, rett og slett motsatsen til glamour. Artig å lese anmeldelsen og spesielt anekdotene!

  Pål

  • jericgulgardin siger:

   Hei Pål!

   Det er et riktig godt sted, nesten vårt stamsted etter vi flyttet til Østerbro!

   Håper alt er vel!

   JE

Trackbacks/Pingbacks

 1. Værtshusguide: En lille 3 års opsummering | Gule Gardiner og Klassikere - [...] Cafe Under Uret [...]
 2. Pub Crawl:Valgkampruten –Den Politiske Pubcrawl | Gule Gardiner og Klassikere - [...] Cafe Under Uret – Staunings  pitstop. [...]
 3. Ølkultur: Limfjordsporter - 5 tørstige munde | Gule Gardiner og Klassikere - [...] som ansporer denne post.  Det er min favorit øl.  Jeg nyder den bedste på fad på ”Cafe Under Uret”, …
top
Get Adobe Flash player