search
top

Cafe Petersborg – 4 Gardiner

Gule Gardiner og Klassikere

By: København, Danmark

I rigtig gamle dage kom det en del russiske sømænd til København fra Rusland, og specielt Skt. Petersborg.  Det russiske konsulat lå på hjørnet af Esplanaden og Bredgade.  Stamstedet til de sømændene lå også på samme sted.  Så Cafe Petersborg har fået sit navn fra denne historik, og man kan trække historien tilbage til 1700 tallet.

Gule Gardiner og Klassiker

Selv om der er russisk historik i huset og navn, finder man ikke det i selve beværtningen. Den er så pære dansk som den kan blive.  Det er en fænomenal frokost restaurant, en af de bedre i København, om du spørger mig.  Man at man kan sidde i baren og tage en øl (de har et relativt godt udvalg) uden at måtte spise, så tager jeg det med som et værtshus.

Du går ned trappen og kommer ind i de gamle skæve stuer.  Her er det lavt under loftet, bjælke i loftet,  trævægge, gamle møbler,  gammel tapet og skæve gulve.  Da jeg kom ind spurte jeg tjeneren om det var jeg eller gulvet var skævt, og hun bekræftet at det var gulvet.

Gule Gardiner og Klassikere

Betjeningen er udsøgt behjælpelige, og det er god stemning i lokalet.

Absolut et sted at besøge.  Spis gerne frokost, de har nogle alternative retter.  Du finder Cafe Petersborg her, og hjemmesiden her.

Dagens Normism:
“What’s going on, Mr. Peterson?”
“The question is what’s going in Mr. Peterson. A beer please, Woody.”

Gule Gardiner og Klassikere

Værtshuse i indre by:

Vis Gule Gardiner København på et større kort

One Response to “Cafe Petersborg – 4 Gardiner”

  1. pp siger:

    Er der musik på nogle af værtshusene – hvilke og hvilken type. Gerne trad. jazz :-) og gerne på en tilfældig tirsdag.

top
Get Adobe Flash player