search
top

Cafe a Porta – 4 Gardiner

Værtshusguide - Gule Gardiner og Klassikere

STEDET ER DESVÆRRE LUKKET!  OVERFØRT RIP

 

By: København, Danmark

Cafe A Porta har historie tilbage til 1790 tallet.  Det ligger ret ovenfor Det Kongelige Teater, så det har været et naturlig samlingspunkt kunstnere.  H.C Andersen vanket her, den gale fjeldabe fra Norge, Knut Hamsun var fast gæst.  Det var også Erik Skram tok Amalie for at overtale hende til at gifte sig med ham. I nyere tid har fodboldslandsholdet og prinsesse Marie været en del af klientellet.

Værtshusguide - Gule Gardiner og Klassikere

Det er ikke en udpræget gul gardin man går ind i.  Det er jo mere en restaurant, men man kan godt sidde at tage en øl. Da man jo også har æstetisk sans, vælger vi også inkludere denne på vores liste.  Stedet er utrolig flot, og er renoveret tilbage til den gamle stil.  Baren er stor og placeret ved indgangen, det er godt med luft rundt.  Den er meget flot, med flotte udskæringer.  De server også nogle gode specialøl.  Den andre specialiteten de serverer er Absinth, som var en storsælger til de kendte drukmåse i slutten af 1800.

Værtshusguide - Gule Gardiner og Klassikere

Der er flotte parketgulve, og måske et af de flotteste lofte jeg har set.  Der er ellers lædersofaer rundt i lokalet.

Værtshusguide - Gule Gardiner og Klassikere

Da vi er der, er der en god blanding af turister og københavnere som nyder en øl, glas vin eller sen frokost. Det er god betjening.

Dagens Normism:
“What’d you like, Normie?”
“A reason to live. Gimme another beer.”

Gule Gardiner og Klassikere

Værtshuse anmeldt i indre by:

Vis Gule Gardiner København på et større kort

No Responses to “Cafe a Porta – 4 Gardiner”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pub Crawl: 17. maj ruten - den "norske" pubcrawl i København | Gule Gardiner og Klassikere - [...] Cafe a Porta - “Den Danske Theatercafeen” [...]
top
Get Adobe Flash player