search
top

Bierstube Alt-Berlin – 5 Gardiner

Berlin - Gule Gardiner og Klassikere

By: Berlin, Tyskland

Hvem skulle tro at midt i Berlins Mitte, finder man Vinstue 90 – halvfemserens lillebror, også kaldt Bierstube Alt-Berlin. Lille Halvfemseren er bare i mørkere rødbrunt.

Berlin - Gule Gardiner og Klassikere

Når man kommer ind, er baren til venstre.  Den er ret stor og bar toppen er det eneste lyse i lokalet. Øludvalget er ikke det store, men billigt og godt. Man går igennem mellemlokalet og ind i bagstuen. Det er brunt, brunt, brunt, og hyggelig, hyggelig, hyggelig. Der er patinerede bænke og borde. Et fantastisk træloft, vinduer med blyglas helt inderst.  Ellers ret spartansk.

Berlin - Gule Gardiner og Klassikerev

Efter et par steder som ikke var i topklasse blev vi meget positivt overrasket når vi kom ind, og sagde til os selv. ”now were talking”  Er det derfor vi giver topkarakter?  Nej.  Betjeningen var fantastisk imødekommende. Stemningen var god. Den var så god at tysk næsten hørtes ud som musik. Samtidig gav stearinlyset en sådan glans, at da vi tog et billede af os selv, blev det næsten godt!  Det sker jo aldrig ellers. De fleste andre gæster var såpass unge, at de ikke behøver positivt lys for at tage billeder.

Vi sat også at funderede på hvad væggene havde sagt om de kunne tale. Sat man her i boglokalet i Øst-Berlin og konspirerede?

Værtshusguide - Gule Gardiner og Klassikere

Man kunne ryge her, så et godt sted for nordmænd på rygeferie.  Er du i Berlin vil jeg absolut anbefale dig at komme hit!

Du finder Bierstube Alt-Berlin her, og de har ingen hjemmeside, men her er Facebooksiden.

Dagens Ølcitat:
“One of the hallmarks of the baby boomer generation is that it doesn’t live like the previous generation. It hasn’t yet given up jeans and T-shirts or beer.”

-Ron Klugman, SVP, Coors Brewing

Gule Gardiner og Klassikere

 

Comments are closed.

top
Get Adobe Flash player