search
top

Bierbörse – Die Berliner Republik – 5 Gardiner

Berlin - Gule Gardiner og Klassikere

By: Berlin, Tyskland

Efter en flot tur langs floden Spree og museumsøen, så vi frem til at læske ganen med skummende ravlignende drik. Vi fandt frem til Bierbörse – Die Berliner Republik.  For en som har studeret ved Norges Handelshøjskole i Bergen, og frækventerede den nu lukkede Børs Cafe, må jo dette være stedet. Det er efterspørgselen efter øllet som bestemmer prisen, og den justeres hvert 4. minut.

Berlin - Gule Gardiner og Klassikere

Vi kommer ind i et gigantisk lokale. Det er fuldt og det summer sådan man tror det gjorde på Børsen før.  Her inde finder man den ultimate Øbar. Den er stor, med udløbere, så mange mennesker kan sidde rundt baren.

Berlin - Gule Gardiner og Klassikere

Vil man ikke sidde i baren, er som sagt lokalet kæmpestort og der er mange borde, og man sidder lidt som i en ølhal.  Har du tid kan du tjekke væggene som er tapetseret med bilder, eller det flotte maleri i loftet.  Stedet er anderledes end andre steder jeg har været og det er en fed stemning i lokalet. Det er også en fed rygeboks/celle, den må være fra det gamle øst berlin.

Berlin - Gule Gardiner og Klassikere

I baren er der hele 18 haner med øl. Det største udvalg af industriøl jeg så i Berlin. Du kan se på skærmen hvordan prisen på dit favorit bevæger sig.  Det starter på €1,6, men jeg købte mine på mellem 2,9 og 4,5. Desværre var det intet krak, da vi var der.

Berlin - Gule Gardiner og Klassikere

Nu må jeg sige at det er nogle decennier siden jeg gik på den høje skole i Bergen, og man kan blive lidt stresset om man vil være ølmægler hele tiden. Efterhvert, holdt mæglergenet en pause, og man kunne bare nyde stemningen.  Men handlebongene viser at man har været en hyppig trader.

Berlin - Gule Gardiner og Klassikere

 

Hvad giver man denne?  Min kone som helst vil give under 3 på de fleste steder, var klar på et det var en 5’er.  ”Det er ikke bare små indrøgte steder som skal have 5’ere”, så jeg bøjer mig og giver en 5’er. Vi tager en revisit næste gang vi er der, og prøver også maden som så fantastisk god ud.

Du finder Ølbørsen her og hjemmesiden her.

Dagens Ølcitat:
“Everybody has to believe in something…..I believe I’ll have another drink.”

-W.C. Fields

Gule Gardiner og Klassikere

Comments are closed.

top
Get Adobe Flash player