search
top

Anmeldelse af “A man walks into a pub – A sociable history of beer”

Gule Gardiner og Klassikere

Har du lyst til at få en indføring engelskmænds opdagelse af alkohol og øl? Evolutionen  af de unikke engelske pubs ? Hvordan fremtiden ser ud for øl i England? Da er Pete Browns bog en for dig.

Jeg snublet over bogen gennem Amazons anbefalings maskine.  I det jeg ser efter bøger om hjemmebryg kommer denne op.  Jeg bestiller bogen om hjemmebryg, alle mine krimis for sommeren, og jeg kaster denne på til slut.

Min læsning er primært for afslapning, så jeg har hundredevis af krimi, elsker det. Men af en eller anden grund begynte jeg at læse bogen fra Pete først.

Den fanget mig umiddelbart. Pete Brown har tydeligvis gjort sin research. Han fortæller med det som virker som stor faktuel videnskab, så vel som personlig indlevelse om tilblivelsen af den første  alkohol, og menneskers tiltrækning til denne.

Bogen er en socialantropolgisk fortelling om den engelske druk kultur. Han belyser både de positive og negative sider med kulturen. Som undertitlen understreger, så fokuserer han også på det sosiale i kulturen. Han skriver med ægte entuiasme og kærlighed til materialet.

Om man skal nævne noget negativt, kan det jo være at kærligheden til emnet er for stor, og han kan måske gå lidt for omfattende ind i nogle detaljer. Dette er ikke så vigtigt,  men det som gør jeg fjerner en gardin er hans fodnoder. I hans fortellerstil er han en velskreven professor, som har fakta og historien i orden. Denne lader han leve for sig selv, men pubbesøgeren Pete vil ofte kommentere professor Pete. Han gør det med personlige fodnoder. Jeg han se han ikke vil forstyrre professoren i fakta,  men pubbesøgeren har ofte relevante, personlige og morsomme betragninger at komme med. Der bliver irriterende og slidsomt at læse disse over flere sider i lille skrift nederst.

 

Her kan man se hvor mange post it man skal have for finde de interessante sider

Men jeg anbefaler bogen på det varmeste. Dem er velskrevet, og er fyldt med nørde fakta og information jeg vil bringe her. Har du ikke lyst til at læse om?

–          Hvordan mændene i Rom kunne lovlig dræbe sin kone om hun havde drukket vin

–          Udviklingen af øl, alle processer som har givet os dagens øl

–          Evolustionen af Engelsk drikkekultur og hvordan politik har spillet en rolle.

–          Hvordan man opfører sig en i en pub.

–          Hvordan den unikke engelsk pub har flere forældre; Alehouses, Taverns and Inns

–          Den store Øltsunami i London

–          Hvorfor og hvordan ølmærket Bass blev det første registrede varemærke i England

–          Hvorfor det ligger så mange Pubs på hjørner – en bevidst del af  byplanlæggingen.

–          Hvordan Pubber har vært så vigtig i udviklingen af Fodbold.  Hvordan klubber som Arsenal, Liverpool osv har udspring fra pubber

–          Hvorfor og hvordan dåser blev udviklet

–          Hvordan Churchill beordret ølrationer til soldaterne

–          Hvorfor pubs var viktige i for at højne krigsmoralen

–          Hvorfor Carlsberg og Heineken bliver set på som svage og smagløse øl i England.

–          Hvordan udviiklingen går videre.

–          Hvor mange slangudtryk det findes for at være fuld i England?

Jeg kommer til at skrive mere om disse punkter med ydderligere research.

Pete Brown arbejdede i et reklame byreau, som markedsførede øl. Tjente rigtig gode penge, men blev fascinerer af historien bag om øl og ølkulteren. Han har skrevet flere bøger, og er i dag en af de mest anerkendte eksperter på øl og pubs i Storbritannien.

Du kan købe bogen her.  Den får 4 gule gardiner.  Har allerede bestilt hans bog: Three Sheets To The Wind

Gule Gardiner og Klassikere

Comments are closed.

top
Get Adobe Flash player