search
top

Ølsmagning i middelalderen

I dag er det en kunst at brygge og smage øl.  Tilbage i Tyskland i middelalderen var det lidt anderledes.

Ølkultur, Værtshusguide

Den gang var øllet meget mørkt, de brugte meget malt, og det var meget klæbrig, fuldt af sukker.  Kvalitetskontrollen blev gjort af en Bier Kieser(ølsmager) Hans arbejdstøj var lederhosen.

Ølkultur, VærtshusguideBåde lederhosen og ølsmagning har udviklet sig

Når han kom ud til bryggeriet, var arbejdet ret hårdt.  De hældte øllet ud på en bænk, og han måtte sidde der en time.  (Undrer på hvad han så gjorde denne time?

Efter timen var omme skulle bænken være klistret fast til hans lederhosen.  Da var øllet stærkt og godt.  Skete dette ikke, var øllet uacceptabelt, og bryggeren måtte destruere hele brygget.

Ølkultur, Værtshusguide

Comments are closed.

top
Get Adobe Flash player